Môj osobný blog

Opaľovací krém - áno, či nie? (pre viac info klikni TU)

Leto a dovolenky sú opäť v plnom prúde a my sa po dlhomesačnom očakávaní slnečných lúčov, tak ako každý rok, začíname pred nimi "chrániť". Napriek tomu, že slnko a jeho lúče sú skutočným darom a zázrakom na tejto planéte a to hlavne pre naše zdravie, naučili nás pred ním chrániť sa. Ako to teda vlastne so škodlivosťou slnka je?Ján Hubinský
19.07.2015
11.6.2015

Doplnky výživy, ktorým verím a viem prečo. (pre viac info klikni TU)

Pochopiť, načo a prečo vlastne doplnky výživy existujú, no hlavne aký vplyv na nás majú a kedy, za akých okolností, mi trvalo pochopiť neuveriteľných viac ako 20 rokov. V bežnom živote sa totiž o skutočnostiach spojených s funkciou a významom doplnkov výživy dozvedáme tak málo, že aj táto  naša nevedomosť už takisto bola dostatočne potrestaná a je najvyšší čas i tu, poučiť sa z doterajších chýb.Ján Hubinský

Toxické látky, ktoré si dobrovoľne zadovažujeme. Prečo? (pre viac info klikni TU)

Nepotrebné, dobrovoľné a zbytočné vystavovanie sa chemickým a toxickým látkam je dôvodom, prečo náš imunitný systém často dostáva zabrať natoľko, že nie je schopný sa viac brániť voči počínaniu si človeka. Má obrovkú odolnosť voči nežiadúcim látkam, ktoré sa do nás pravidelne dostávajú, no táto odolnosť má tiež svoje hranice.
Ako dokážeme výborne eliminovať prísun nepotrebných a škodlivých toxínov, každý deň a bez cudzej pomoci?Ján Hubinský
21.5.2015
21.5.2015

Denaturovaná potravina - chorobnosti veľká vina. (pre viac info klikni TU)

Denaturované potraviny a ich konzumácia vyslovene devastujú náš organizmus a naprike tomu to denno-denne robíme. Chemicky či priemyselne spracované, umelo dochutené, prifarbené, konzervované, nevhodne a nadpriemerne tepelne upravené potraviny sa menia na otraviny a od momentu, kedy sa dostanú do našich úst, sa začínajú podpisovať na našich budúcich nepríjemných chorobách, ktoré prichádzajú potichu, pomaly a zákerne.Ján Hubinský

Voda - nutnosť, či móda? (pre viac info klikni TU)

Chronická dehydratácia je prvotnou príčinou takmer všetkých ochorení, ktorým dnes čelíme. Až 80% ľudí, ktorí u mňa hľadajú pomocnú ruku pre vlastné zdravie, nepijú ani zďaleka dostatok vody a to i napriek tomu, že zákon prírody hovorí jasne - 73% nášho tela je práve voda. I s tou najdokonalejšou stravou a dostatkom pohybu, bez pravidelného a dostatočného príjmu vody sa skôr či neskôr dostavia zdravotné ťažkozti.Ján Hubinský
21.5.2015
10.5.2015

Mäso či tofu? (pre viac info klikni TU)

Aj keď čím ďalej tým viac ľudí nachádza odpoveď na svoje zdravie v znižovaní konzumácie mäsa, jeho nahrádzanie prichádza iba postupne a to s množstvom otázok, čo je samozrejme správne. Veľmi populárnou, no zároveň i nekonečne kontroverznou témou je tofu. Jesť ju, či nejesť?Ján Hubinský

"Vegáni" - odkiaľ máte proteín? (pre viac info klikni TU)

Ešte niekoľko rokov dozadu, som si sám dával otázku, odkiaľ ľudia, ktorí nejedia mäso, ryby, vajíčka, ba dokonca ano mlieko a mliečne výrobky, odkiaľ potom berú proteín. Dnes sa na základe svojej práce, vzdelávania, presvedčenia, vlastných skúseností a skúseností zo sveta vegánskeho smeru stravovania, sám nachádzam medzi tými, ktorí proteíny toho druhu takmer vôbec neprijímajú. Preto, ak mi dnes niekto povie, že žiť zdravo vitálne a bez zdravotných problémov nie je možné bez živočíšnych bielkovín, potom viem, že predo mnou stojí niekto, kto má v tejto oblasti pred sebou ešte dlhu cestu, tak, ako som ju mal pred sebou kedysi i ja sám.Ján Hubinský
2.5.2015
2.5.2015

Ako nahradiť materské mlieko? (pre viac info klikni TU)

Veľmi častou otázkou zo strany matiek je, aká náhrada materského mlieka je pre ich dieťa najvhodnejšia. Skôr, ako sa dozviete odpoveď na túto otázku, možno by bolo dobré dať si jednu podotázku: aký je dôvod toho, že chcete materské mlieko nahradiť?Ján Hubinský

Kávový klistír (pre viac info klikni TU)

Kávový klistír, ako som sa už dávnejšie dozvedel, je známy už po mnohé roky. Ja som sa k nemu po prvý krát dostal až pri návšeteve jednej z dvoch existujúcich kliník naturálnej terapie, menovite Gersonovej kliniky v Mexiku. Tá druhá sa nachádza v našom susednom Maďarsku, priamo v budínskych horách a tam som aj kávový klistír po prvý krát zažil "v akcii", keď som sa ako doprovod pacienta mal možnosť zúčastniť kompletného programu tejto terapie, ktorá je právom označovaná za jednu z najúspešnejších a to už viac ako 80 rokov.


Ján Hubinský
19.4.2015
31.3.2015

Čínska štúdia (pre viac info klikni TU)

Znovu pozdravujem všetkých aktívnych a šťastných ľudí a zároveň prinášam pozdravy a veľa energie od takmer 1500 zdravo-mysliacich a konajúcich ľudí, s ktorými som sa stretol na holistickej plavbe po karibiku.
Ďalšie stovky ľudí, ktorí si už dávno uvedomili, vyskúšali a pocítili, čo dokáže zmena stravovacích návykov. Podľa akademickej medicíny tu už mnohí z nich nemali byť a to niektorí už aj 30/40rokov! Dnes tu ale sú a tak, ako oni sami, tak aj lekári, ako Dr Campbell či Dr Esselstyn, ktorí patria medzi svetovú elitu znovu len potvrdili to, čomu sa svet rýchlo otvára a to veľmi úspešne.  Srdcovo-cievne ochorenia, rakovina, cukrovka a iné degeneratívne choroby, sú nie-len že preventovateľné a liečiteľné, ale dajú sa vyliečiť úplne! Je dôležité, aby sa tieto správy šírili aj vďaka vám a aby tak ľudia hľadali odpovede, pretože ich máme :-)


Ján Hubinský